Szabadulószoba - a sziget rejtélye

Játékleírás

Üdvözöllek a sziget rejtélye nevű játékban. Történetünk a jövőben játszódik, ahol egy bűncselekményt kell megoldanod! Olvasd el figyelmesen a történetet, majd oldd meg növekvő sorrendben az alábbi feladatokat!

Történet

A királynak 87. születésnapi partija van, 2037-ben. A szülinapi buli előtti napokban heves vitába keverednek feleségével, a királynővel, amit az uralkodóház szakácsa végig hall. Próbálták takarni az este folyamán, hogy probléma van kettejük közt, de a feszültség szinte tapintható volt a levegőben. Elérkezik a király szülinapi beszéde, ahol bejelenti, hogy három nap múlva új törvény lép életbe, miszerint ezentúl csak férfiak uralkodhatnak a szigeten, majd poharát emelve beleiszik italába.

Glass Izabella ekkor látványosan kiviharzik a teremből, becsapva maga mögött az ajtót. Glass Emma és Glass Fruzsina sugdolózni kezd, majd a parti során elszublimálnak. Ezután kezdődött az ünnepi ajándékozás, ahol Dávid unokájától egy doboz szivart kapott. A királyt annyira megérintette lánya kiviharzása, hogy a parti folyamán egy rövid sétára indul szivarja és itala társaságában. Egy óra múlva a buliból hazamenet Glass Karina megtalálja holtan. Mindenki Karinát gyanúsítja, de vajon ki lehetett a gyilkos?

A feladatok