Sziget Állatmenhely, -Park és -Iskola (SzÁPI)

Image

1950-ben Nagy Becőke a szigeten egy tavas síkságon alapította meg, a fővárostól 40 km-re a különösen védett, kihalófélben lévő állatoknak és a megunt kiskedvenceknek. Azóta felújítva 2014 április 1-jén lett, ekkor hozzáadtak lakószobákat a dolgozóknak (Yetiknek, embereknek, stb.), és a látogatóknak. A szobákba finom italokat tettek, amitől mindenki jól érezhette magát.

A dolgozók nagyon kényelmes szobákat kapnak a pihenésre, amelyeket a 24 órás műszak után igénybe is vehetnek. Ilyen szobából van bőven, hiszen sok dolgozónk van (kb. 150). Az emberek mindenhol dolgoznak, de a Yetik az orvosi szobán kívül a raktárban pakolják a nehéz szállítmányokat.

A látogatók bemehetnek az állatsimogatóba is ahol "enyhén" agresszív állatokat tartanak. Ritkán, NAGYON RITKÁN sérülések történnek, melyeket a szorgos Yetik szívesen ellátnak.

Az orvosi szoba nagyon fejlett. Rengeteg kötözőszer, ragasztó, tűzőgép van. Nyilván természetes gyógymódokat alkalmazunk például a Mandragórát, ami megszüntet minden fájdalmat. A dolgozó Yetik kapnak robotszemeket, ezzel el tudják végezni a munkájukat, és javul az ellátás minősége is. Nyitvatartása 0-24.

Természetesen minden itt történő művelet kizárólag az emberek irányítása alatt áll, ezért nem kell félni!

Utóirat: Takarítókat keresünk!
Ez egy jó munka, rengeteg pénzt kínálunk. Nem ajánljuk azoknak, akik utálják a vérpiros színt.

A jelmondatunk:
"Nem esz meg, csak megkóstol."

Vendégek igen pozitív visszajelzései nagy örömmel töltenek el minket. Nagyon örülnek a 2014-es újításoknak, a szakácsok által készített különleges ételeknek, az orvosi szobának. Szeretik az állatkákat, annyira, hogy el sem hagyják ezt a helyet (nem mintha el tudnák). Minden falon található egy tablet, amelyen értékelni lehet az intézményt. Nyilván ezt elküldjük a vezetőségnek, akik arról is dönthetnek, hogy milyen lakószobát kapsz. Megköszönünk minden őszinte választ, és próbálunk mihamarabb javítani a bejelentett problémákon.

Image

Különleges állataink:

Vulkán Pillangó:

Image
 • erőszakos, ragadozó, piros színük van, világítanak (foszforeszkálók),
 • vulkánból repülnek ki, ezáltal nagyon forróak, nem szabad hozzájuk érni szabad kézzel
 • üvegházban tartják őket, kihaló faj, nem lehet örökbe fogadni

A vulkán pillangók kb. ezer éve születtek, amikor a pillangók először jártak a szigeten. A vulkán közelében kellett maradjanak a hideg idő miatt, emiatt páran beleestek, de ahelyett, hogy teljesen elégtek volna, megtanulták kihasználni a vulkán geotermikus energiáit. Azóta mixotróf életmódot folytatnak és csak a Vulkánkitörések idején jönnek elő.

Yeti:

Image
 • 150 cm, lila, óriás csigát eszik (csak csiga!), hatalmas szája van, feltépi a csigaházat a szemfogaival, fekete szemük van, így nem látnak jól az erős fényben.
 • az önkéntesek gyakran sétáltatják őket
 • ők segítenek a hétköznapokban
 • jól idomítható, eszes és kitartó lények

Zsiráfevő Óriás Csiga:

Image
 • visszahúzható lábak (6 db), 500 cm, 100 kg, 500 évig él átlagosan, nagyon elszaporodott faj, a yetik 2 évig eszik egy lábát, citromsárga, kb. 100 mini zsiráffal lakik jól
 • csigakertekben laknak retek ültetvényekkel, bérelhetők(nagyon magas áron)

A sziget történetének 1. vulkánkitöréskor történt, amikor még csak a csigák éltek a szigeten. A mérges vulkáni gázokhoz tudtak alkalmazkodni, de amikor elvonult a hirtelen oxigéndús levegő további növekedést és őssejt generálást indított be náluk. Ezért mire az első emberek megjelentek, már több száz évesek és kb. 4 m magasak voltak. Azóta is csak nőnek. A házuk székek készítésére, vagy szállító eszközöknek használhatók. Úgy idomíthatók, mint a kutyák.

Mini Zsiráf:

Image
 • rózsaszín, lila foltokkal, 10 cm, csiga tápláléka, nagyon elszaporodott faj, hetente 6-8 utódot hoz a világra, nagyrészt etetésre használják
 • mindenhol is él

Pinkwach:

Image

A pingvin és kacsa keveréke, tudnak repülni, jeges, műhóval ellátott területeken élnek, hasuk fehér, csőrük rózsaszín, többi részük fekete

A pinkwach eredete nem régi. A kiindulópontja az volt, mikor egy vadkacsa csapat repült délnek és egészen a déli sarkig mentek. Ezt az utat a nőstények nem élték túl, ezért a hímek kénytelenek voltak az ottani egyetlen madárfajjal, a pingvinekkel párosodni. A pinkwachok nem bírták jól a hideget ezért néhányan a sziget felé elhagyták a déli sarkot. Emellett a pinkwachok nem képesek egymással szaporodni, sem kacsákkal,csakis a pingvinektől lehetnek utódaik, ezért a szigeten ha nem jönnek újak hamarosan kihalnak.

Unikornispatkányok:

Image
 • föld alatt élnek, barátságosak, szarvukkal ássák járataikat
 • szurikátákhoz hasonló dombokat alakítottunk ki nekik

A kialakulásuk legendája: A patkány anyuka szült két gyereket, fiút és lányt, az anya féltékeny lett a lányára, ezért megette és a fia felszarvazta.

Szivárványos Mosómedve:

Image
 • szivárványszínűek
 • kicsi rovarokat esznek
 • kicsi darázs szárnya van, amivel képes repülni
 • éjszaka aktív
 • szeretik az embereket és a yetiket
 • szeretik a hosszú egyenleteket megoldani
 • Önkénteseink: diákok.

  Feladatuk a Yetik sétáltatása, az állatok etetése. Összegyűjtik a kiszabadult Vulkán pillangókat, hogy ne gyulladjon fel a sziget. A csigák lábára cipőt húznak. Számolnak a mosómacikkal, és a többi állattal is játszanak.

  Yeti, kutya mosómedve iskola:

  5 önkéntes minden hétköznap délután és szombaton egész nap segít az gazdiknak nevelni az állatkáikat. A hagyományos ketrecben találhatóak a kutyák, rendszeres séták, kutyapanzió

  Az örökbefogadás:

  Felelősséget nem vállalunk.

  Az információs pultnál kell elvégezni a papírmunkákat.

  Az örökbefogadók az intézménytől ajándékcsomagot is kapnak, melyben az állatkájuk kedvenc étele és játékszere (nagy többségben egy tű és egy voodoo-baba), és elsősegély doboz található.

   

  Elérhetőségeink:

  Tel.: 0640506070

  Email: megkostol@gmail.com

  Tiktok:nemeszmeg41